Żurasol Forte – suplement diety na bazie żurawiny

Żurawina jest niezwykle cenionym, naturalnym składnikiem diety obniżającym ph moczu. Ekstrakt  żurawinowy ma ponadto właściwości przeciwutleniające, tym samym jest stosowany wspomagająco w schorzeniach zapalnych układu moczowego. Do naszej linii suplementów należą oprócz Żurasolu: Bronchopect (układ oddechowy i odpornościowy), Gastrochol (niestrawność), HerbaTon (odchudzanie), Redwinol (usprawnia krążenie żylne), Rosavit C (układ odpornościowy – naturalna wit. C)

Leki wątrobowe, Sylicynar i Syliflex teraz w szerszej gamie wielkości opakowań

Odpowiadając na potrzeby pacjentów Herbapol Poznań wprowadził na rynek nowe, mniejsze wielkości opakowań dla leku Sylicynar – opakowanie 30 tabl., a dla unikalnego kompleksu  sylimarynowo - fosfolipidowego Syliflex – opakowanie zawierające 20 tabletek.

Ziołowy Alcepal do pielęgnacji blizn i rozstępów otwiera nową, naturalną linię kosmetyków

Wprowadzono do sprzedaży nowy naturalny kosmetyk na bazie ziół, Alcepal, o właściwościach minimalizujących blizny i wspomagający gojenie się ran. Preparat w formie emulsji jest również przeznaczony do pielęgnacji skóry zmienionej wskutek rozstępów oraz zapobiegania im. Swoje właściwości zawdzięcza naturalnemu wyciągowi z cebuli, sprawdzonemu w przywracaniu urody skórze m.in. po zabiegach chirurgicznych.

Nowy suplement diety – Gastrochol

Herbapol Poznań wprowadził do sprzedaży swoje najmłodsze dziecko – suplement diety wspomagający procesy trawienne, regulujący dolegliwości żołądkowe i wzdęcia.  Gastrochol łączy w sobie dobroczynne działanie owoców kminku, liści mięty i koszyczka rumianku. Owoce kminku przyspieszają trawienie i redukują uczucie pełności po obfitym posiłku. Mięta wspiera prawidłowe funkcjonowanie żołądka, a rumianek ułatwia trawienie.

Premiera nowego produktu spożywczego spod znaku Herbapol Poznań – olej z ostropestu pierwszego tłoczenia

Ostropest plamisty to roślina świetnie znana praktykom fitoterapii i zdrowego stylu życia. Rośliny są naturalnym źródłem Wit. E, która przyczynia się do wzmocnienia mechanizmów obronnych organizmu i niweluje szkodliwe działanie wolnych rodników. Olej z pierwszego tłoczenia charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych , posiada subtelny orzechowy smak z pikantną nutą. Jest idealny do potraw na zimno jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, majonezów