Gazetka

Kwartalnik nr 4 (12) / ZIMA 2016

 gazetka zima 2017 Jedną z największych przyjemności w życiu człowieka jest... jedzenie. Wiedzą to zwłaszcza Włosi i Francuzi, którzy uczynili z tego ceremoniał

– wielogodzinną ucztę dla zmysłów. Przez wieki przygotowywanie dań urosło do rangi sztuki.

Niestety rozpasanie kulinarne ma swoje wady

– jak mawiał Benjamin Franklin: „Generalnie ludzkość od czasu postępu w gotowaniu zjada dwa razy tyle, ile wymaga natura". Jemy nie tylko dla samej przyjemności jedzenia i związanej z tym kultury biesiadowania, ale i z powodu smutku, rozdrażnienia, rekompensując sobie w ten sposób przykrości. Zajadając smutki, tyjemy – tyjąc, frustrujemy się z powodu wagi... i tak w kółko.

Ale to nie znaczy, że mamy się wyrzec smakowitych chwil. Pielęgnujmy je, degustujmy, ale z głową, choćby zmieniając to, co jemy. Zamiast tłustych ziemniaczanych chipsów – warzywne, zamiast słodyczy – suszone owoce. To wydanie „Tylko Natury" poświęcone jest w większości kulturze stołu

– radzimy, jak jeść i co jeść w zależności od pory roku, w jaki sposób oczyścić organizm oraz jakie produkty spożywać. A wszystko po to, byśmy mogli jeszcze długo smakować życie.

Redakcja

 

Zapraszamy do lektury!
Poznańskie Zakłady Zielarskie Herbapol S.A.

przeglądaj gazetkę >>

Poprzednie gazetki

gazetka jesień 2016
0001 net1
HBP TYN 9-wiosna-2016 cover
HBP TYN Numer-8-zima cover HBP TYN nr 7 jesien 2015 cover HBP TYN lato 2015 okladka
HBP TYN wiosna 2015 okladka kwartalnik wiosna 2014 kwartalnik wiosna 2013b
kwartalnik zima 2013 kwartalnik wiosna 2013a


kwartalnik zima 2012
kwartalnik jesien 2012
kwartalnik lato 2012
kwartalnik wiosna 2012
kwartalnik zima 2011

kwartalnik jesien 2011

 

A ponadto w tym wydaniu magazynu dużo słonecznych tematów, wszak mamy lato. Warto więc zapoznać się z radami na tema plażowania, efektywnego odpoczywania i miejsc, do których warto jechać z całą rodziną.

 

Do zobaczenia na wakacyjnych szlakach.

 

Redakcja